El president sirià, Bashar al-Assad, durant la celebració de l'Iftar. (Foto: Reuters)
El president sirià, Bashar al-Assad, durant la celebració de l'Iftar. (Foto: Reuters)
Damasc

Al-Assad parla d'"esclafar amb mà de ferro" els rebels com l'única via per resoldre la crisi

El president sirià no es rendeix i afirma que l'oposició no té cabuda en la recerca d'una solució al conflicte, que ja ha causat la mort de més de 100.000 persones.

RedaccióActualitzat
El president sirià, Bashar al-Assad, no cedeix ni un mil·límetre. En un discurs pronunciat aquesta nit durant la celebració de l'Iftar  -el sopar amb què es trenca el dejuni diari del ramadà-, i emès per la televisió estatal, Al-Assad ha dit que la crisi a Síria només es resoldrà "esclafant amb mà de ferro els terroristes", terme amb què es refereix als rebels.

El líder sirià ha negat qualsevol legitimitat a l'oposició: afirma que no tenen cabuda en la recerca d'una solució al conflicte, que ja fa més de 2 anys que dura i que ja ha causat la mort de més de 100.000 persones.

En un discurs d'un 45 minuts de durada, al-Assad ha dit textualment que "el terrorisme, un cop propagat, no pot ser abordat per mitjà de la política i l'única solució és esclafar-lo amb mà de ferro".

Segons el president, només els sirians "ells mateixos i amb les seves pròpies mans poden solucionar la crisi" i ha afegit que "hi haurà tolerància amb els enganyats, però no amb aquells que perpetrin un vessament de sang".

Per Al-Assad, la situació a Síria és de "ser o no ser" i la solució a la crisi està només en el camp de batalla "combatent als terroristes".
Anar al contingut