Alep
Alep
Alep

Al-Assad esquerda el control rebel de l'est d'Alep

Bashar al-Assad pren el control de més barris d'Alep i divideix la ciutat en dues parts

RedaccióActualitzat

L'exèrcit sirià ha recuperat en les últimes hores molt terreny a la ciutat d'Alep, en mans dels rebels. L'ofensiva per terra i per aire de les tropes d'Al-Assad, amb l'ajuda d'una facció kurda, ha permès aconseguir el control de dos barris del nord-est de la ciutat i obrir esquerdes en el territori controlat per l'oposició.

Aquest és el cop més gran, fins a la data, que han rebut els rebels a Alep. Estan perdent terreny ràpidament davant d'unes forces governamentals que ataquen amb força.

L'objectiu del govern sembla que és dividir la zona controlada pels rebels en dues parts pel seu punt més estret. Hi ha forts enfrontaments al districte de Sakhour i, si els rebels perden, l'exèrcit haurà aconseguit aquest objectiu.

 

Fugida dels rebels

La lluita ha desencadenat una onada de civils que buscaven refugi, milers de persones han fugit de la zona durant aquesta ofensiva, que és la més important des de fa quatre anys i fa trontollar la fortalesa dels rebels en la que és la segona ciutat del país, segons ha anunciat l'Oficina Siriana de Drets Humans:

"Gairebé 10.000 civils han fugit d'Alep Oriental la nit de dissabte a diumenge. Almenys 6.000 d'ells han anat al districte sota control de les forces kurdes de Sheikh Maqsud, la resta ha entrat a les àrees sota domini governamental."

Unes 275.000 persones continuen als barris rebels de l'est d'Alep, on el menjar i els subministraments mèdics pràcticament s'han esgotat.

Anar al contingut