Alep

Al-Assad compara Alep amb Stalingrad i assegura que només acceptarà "la victòria"

Tret d'incidents aïllats, es manté la treva de 48 hores en la segona ciutat més important de Síria

RedaccióActualitzat

La treva de 48 hores a Alep acordada pels Estats Units i Rússia aquesta mitjanit es manté, tret d'incidents puntuals que, fins ara, han causat un mort i una desena de ferits. Aquesta calma relativa en la segona ciutat més important de Síria arriba després de dues setmanes de combats que han causat prop de 300 morts entre la població civil.

Des de Damasc, el president Bashar al-Assad ha comparat Alep amb Stalingrad, i ha advertit que no acceptarà "menys" que la victòria, en un telegrama enviat al seu homòleg rus, Vladímir Putin: "Alep abraça l'heroica Stalingrad i li assegura que, tot i la ferocitat dels enemics i la duresa de l'agressió, i tot i la magnitud dels sacrificis i els dolors, les nostres ciutats, el nostre exèrcit i el poble no acceptaran menys que la derrota d'aquesta agressió i aconseguiran la victòria."

En aquest missatge al Kremlin, Al-Assad recorda "les nobles posicions de Rússia i la seva ajuda al poble sirià per fer front al terrorisme". Stalingrad, recordem-ho, va ser l'escenari d'una batalla decisiva de la Segona Guerra Mundial entre el juny del 1942 i el febrer del 1943, on van morir més de dos milions de soldats soviètics i alemanys.

Amb la treva d'avui i demà a Alep, la població intenta recuperar una certa rutina movent-se per la ciutat amb una aparent normalitat. La treva és conseqüència de la pressió dels Estats Units i Rússia, que no volien que es trenqués la fràgil treva establerta al país des del febrer. Hores abans de l'anunci, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides s'havia reunit d'urgència per exigir la fi de la violència a Síria.

La treva ha desplaçat la violència al sud d'Alep, on s'han enfrontat l'artilleria de l'exèrcit sirià i la de les faccions armades de l'oposició.

Mentrestant, encara més al sud del país, dos atacs amb cotxe i bomba moto a la població d'Al Mujarram al Fuqani, a 30 quilòmetres a l'est de Homs, han causat almenys 12 morts i 40 ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut