Marbella

Ajornat fins al 26 de novembre el judici contra Muñoz i Roca per un presumpte delicte urbanístic en el "cas Incopromar"

El judici que havia de començar aquest dilluns a l'Audiència Provincial de Màlaga contra l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, l'exassessor d'Urbanisme de l'Ajuntament Juan Antonio Roca i l'exprimer tinent d'alcalde Pedro Román per un presumpte delicte urbanístic, ha estat ajornat fins al 26 de novembre. El motiu, que no s'hi ha presentat l'advocat de Roca. Tots tres hauran de declarar per l'anomenat "cas Incopromar" sobre la promoció d'habitatges en sòl públic.

Actualitzat

Muñoz, Roca i Román tenien aquest dilluns una nova cita als jutjats per un presumpte delicte urbanístic. Tanmateix, no s'ha celebrat, segons ha explicat el mateix Roca, en no presentar-se cap dels dos advocats que l'havien de defensar: un, el lletrat que va nomenar perquè el defensés abans que el jutjat n'hi assignés un, i l'altre, el d'ofici. En qualsevol, en no presentar-s'hi cap dels dos, el fiscal ha demanat l'ajornament del judici fins al 26 de novembre. Tot i que les acusacions particulars han estat contràries a aquesta demanda, finalment, el jutge ha acceptat l'ajornament.

Els tres imputats havien de declarar pel "cas Incopromar" sobre la promoció d'habitatges en sòl públic, pel qual també havien de declarar sis regidors més, entre ells, l'exassessor jurídic de Jesús Gil José Luis Sierra. El cas es remunta a l'any 1996 quan Muñoz va firmar com a alcalde accidental un acord amb l'empresa Incopromar per construir un edifici de 68 vivendes, locals i apartaments en uns terrenys d'ús públic.

La fiscalia demana 18 mesos de presó i vuit anys d'inhabilitació per a l'exalcalde de Marbella.

Muñoz, juntament amb Roca i Román, estan actualment en presó preventiva per la seva presumpta implicació en el "cas Malaia", que investiga una complexa trama de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Marbella.

Anar al contingut