Juana Rivas en l'inici del judici que s'havia de celebrar a Granada (EFE)
Granada

Ajornat el judici contra Juana Rivas en quedar-se sense advocat

A l'arribada al judici la dona ha defensat la seva innocència

RedaccióActualitzat

El judici contra Juana Rivas, la mare que l'estiu passat va fugir amb els seus fills per no entregar-los al pare, ha quedat ajornat. La dona, que s'enfronta a cinc anys de presó per la presumpta sostracció dels seus dos fills menors, s'ha quedat sense advocat a l'inici de la vista.

La defensa de la dona ha abandonat la sala després de la negativa del jutge de suspendre la sessió. L'advocat ja va anunciar aquest dimecres que ho demanaria i no és la primera vegada que ho fa.

La defensa ha demanat que se suspengui perquè l'advocat principal i de confiança de la dona està de baixa i no pot comparèixer. El jutge s'hi ha negat i el lletrat ha abandonat la sala. 
 

 

El jutge ho ha desestimat en considerar que Juana Rivas estava perfectament representada pel lletrat present al judici. La dona ha suplicat al jutge que ella "només confia" en l'advocat que està de baixa.

El magistrat li ha respost que es tractava d'un assumpte "seriós" i li ha donat tres dies perquè en designi un altre de la seva confiança o en nomenarà un d'ofici.

Diu que és "innocent" i que es demostrarà

A l'arribada al jutjat, Rivas ha assegurat que és "innocent" i que "es demostrarà aviat". Rivas serà jutjada per tenir els seus fills d'11 i 3 anys durant gairebé un mes il·localitzables, tot i l'ordre judicial que l'obligava a entregar-los al pare, a qui acusa de maltractaments.

Francesco Arcuri va ser condemnat el 2009 per lesions en l'àmbit familiar, una sentència dictada de conformitat de les parts. El 2016 va tornar a ser denunciat sense èxit a Espanya per Rivas.

La dona s'enfronta a una petició fiscal de cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors. La fiscalia també demana que sigui inhabilitada durant sis anys per exercir el dret de pàtria potestat sobre els nens.

El pare, l'italià Arcuri, està personat com a acusació particular i també ha sol·licitat 5 anys de presó i 8 anys d'inhabilitació per a Rivas per exercir la pàtria potestat sobre els nens. En concepte de responsabilitat civil, li reclama 30.000 euros pels "danys materials i morals ocasionats".

 

 

L'home viu a Itàlia amb els nens després que Rivas els hi entregués l'agost passat. En paral·lel, el Tribunal de Cagliari, a Itàlia, té obert un procediment civil per decidir sobre la custòdia dels menors, que ha culminat aquesta setmana les proves pericials sobre els menors, els pares i la relació entre ells.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut