Imatge d'un home votant a les eleccions de Nigèria. (Foto: Reuters)
Alguns ciutadans matiners han pogut votar abans que les eleccions s'ajornessin. (Foto: Reuters)
Lagos

Ajornades les eleccions a Nigèria per problemes logístics i l'oposició acusa el govern de sabotatge

Les eleccions legislatives que s'havien de celebrar aquest dissabte a Nigèria s'han hagut de cancel·lar per falta de material electoral en moltes seus. El president, Goodluck Jonathan, ha demanat calma als electors, i ha assegurat que se celebraran dilluns, per deixar 48 hores més de marge i que el material pugui arribar a les zones més remotes i amb més dificultats de comunicació. En total hi ha unes 120.000 seus electorals distribuïdes per tot el país.

Actualitzat
El president, que s'ha trobat que a la seu on ell havia de votar tampoc havia arribat el material, ha demanat comprensió als ciutadans i s'ha disculpat per la situació. També ha requerit paciència i ha encoratjat a anar a votar dilluns.

La comissió electoral ha preparat fortes mesures per evitar intimidacions a les urnes i frau en les votacions, després de les darreres eleccions celebrades el 2007, en què observadors internacionals van dubtar de la legitimitat dels resultats. L'oposició ha acusat l'actual president, favorit a ser reelegit, de sabotatge deliberat per desanimar els votants i evitar que surtin al carrer.

El país més poblat de l'Àfrica, amb més de 150 milions d'habitants, volia demostrar que aquestes eleccions no estarien marcades pel frau, i des de ben d'hora, els votants han fet cua a les seus electorals, i fins i tot hi ha qui ha votat. La majoria de votants que oferien declaracions a peu d'urna se sentien decebuts per l'ajornament dels comicis, i frustrats per la "incompetència i la desorganització".
Anar al contingut