El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker
El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker
Brussel·les

Ajornada la reunió de l'Eurogrup perquè Grècia encara incompleix les condicions del segon rescat

La reunió de l'Eurogrup -els ministres de Finances de la zona euro- prevista per aquest dimecres s'ha ajornat perquè Grècia encara no ha complert totes les condicions per rebre el segon rescat. El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha informat que, en comptes de la trobada, es farà una teleconferència. "La troica i Grècia encara han de fer algunes feines tècniques en diverses àrees", ha afirmat Juncker. La Comissió Europea, l'FMI i el BCE, que integren la troica, demanen a Atenes una retallada addicional de 325 milions d'euros aquest 2012, per assolir l'objectiu de dèficit establert.

RedaccióActualitzat
Grècia encara ha d'enviar a l'Eurogrup garanties per escrit del govern d'unitat que acatarà les retallades, més enllà de les eleccions anticipades del mes d'abril.

El segon paquet d'ajuda financera de Grècia, que puja a 130.000 milions d'euros, es podria aprovar d'aquest manera d'aquí a cinc dies, durant la reunió ordinària de l'Eurogrup. Aleshores, faltarà un mes perquè vencin 14.500 milions d'euros de deute grec. Si el país no rep el rescat, s'haurà de declarar en suspensió de pagaments.

Anar al contingut