Madrid

Ajornada la cimera euromediterrània de Barcelona pel bloqueig al Pròxim Orient

Els governs espanyol, francès i egipci han ajornat la cimera euromediterrània que havia de tenir lloc dissabte a Barcelona perquè consideren que el bloqueig del procés de pau al Pròxim Orient faria fracassar la trobada d'entrada. En un comunicat, el Ministeri de la Presidència espanyol admet que la situació actual podria fer impossible una "participació satisfactòria" a la trobada, que ja es va haver de suspendre al juny.

Actualitzat
Els tres governs que copresideixen la Unió pel Mediterrani han hagut de fer marxa enrere i posposar la trobada, que havia de reunir a Barcelona els 43 caps d'estat i de govern de la Unió Europea i dels països de la riba sud del Mediterrani. La cimera ja es va haver d'ajornar al juny, quan estava previst que se celebrés coincidint amb la presidència espanyola de la UE.

Espanya, França i Egipte han manifestat el "desig que aquesta cimera pugui celebrar-se a Barcelona els pròxims mesos" i han cridat israelians i palestins a rellançar les negociacions de pau, actualment encallades sobretot per la construcció d'assentaments jueus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut