Un policia davant del Museu del Bardo en una imatge d'arxiu. (Reuters)
Un policia davant del Museu del Bardo en una imatge d'arxiu. (Reuters)
Tunis

Ajornada indefinidament l'obertura del Museu del Bardo, per raons de seguretat

La galeria havia previst tornar a obrir les portes avui, sis dies després de l'atac jihadista que va costar la vida a vint turistes estrangers i un policia tunisià en aquest Museu

RedaccióActualitzat

Havia d'obrir avui, però no serà així, i sembla que durant bastant de temps. Les autoritats de Tunísia han decidit ajornar indefinidament l'obertura del Museu del Bardo, de Tunis, per raons de seguretat, segons ha fet públic un portaveu de la institució. La galeria havia d'obrir aquest dimarts mateix, sis dies després de l'atac jihadista que va costar la vida a vint turistes estrangers i un policia tunisià en aquest Museu.

Amb el retorn a la normalitat del Museu, les autoritats tunisianes pretenien enviar als terroristes el missatge que no havien aconseguit el seu objectiu. Avui està prevista una marxa antiterrorista fins al Museu, protagonitzada pels participants al Fòrum Social Mundial, que s'inaugura aquest matí a la ciutat. Serà el primer repte per a unes forces de seguretat molt qüestionades després de l'atemptat de dimecres passat.

Precisament, la cadena d'errors en la seguretat que van facilitar l'atac ha provocat una purga policial. Les autoritats han destituït almenys mitja dotzena d'alts càrrecs policials, entre els quals el màxim responsable policial de Tunis i el de la seguretat turística.

El sector turístic, molt tocat per l'atemptat, ha registrat unes 3.000 anul·lacions de reserves provinents d'Europa.

 

Anar al contingut