Tarragona

Aixequen l'alerta per contaminació al litoral de Tarragona un cop netejades les dues taques de fuel

Aixecada l'alerta per contaminació al litoral de Tarragona. Salvament Marítim ha donat per finalitzat l'operatiu de neteja del vessament de fuel a la costa de Tarragona després de la inspecció que ha comprovat aquest dilluns que ja no hi quedaven restes de cru. Això, després que diumenge Protecció Civil va activar l'alerta del pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (Camcat) per l'aparició de dues taques de fuel davant les costes de Tarragona. Diverses embarcacions de Salvament Marítim i Repsol, a més d'un helicòpter, han treballat durant més de 24 hores a la zona.

Actualitzat
Les embarcacions de Salvament Marítim han acabat d'inspeccionar aquest dilluns al matí la zona on diumenge van aparèixer dues taques de fuel, davant les costes de Tarragona.

Protecció Civil no ha desactivat l'alerta per contaminació accidental d'aigües marines fins aquest dilluns després que els mitjans marítims i aeris van deixar les tasques de neteja durant la nit. D'aquesta manera, l'operatiu no s'ha tancat fins que amb la llum del dia no s'ha confirmat que el gasoil s'havia dissolt totalment.

Tot plegat, després que pels volts de les vuit del matí de diumenge es va detectar davant la costa de Tarragona una primera taca de fuel, generada per un porus en el pantalà de Repsol. La taca, de 100 litres, es trobava a uns 300 metres de la costa. Un cop Capitania Marítima ha rebut la trucada de Repsol, s'han activat els mitjans necessaris per confinar i recollir el producte vessat a la zona del pantalà. Un producte que, segons Protecció Civil, amenaçava d'arribar a la costa de Salou i la Pineda. Efectius de Salvament Marítim han anat al lloc per prendre mostres del vessament amb una embarcació i també des de l'aire amb helicòpter.

Durant les tasques de neteja, però, s'ha albirat una segona taca d'entre 5.000 i 15.000 litres de fuel a l'altura del cap de Salou. Un vessament que cobria irregularment una superfície en dues zones, una de 0,26 quilòmetres quadrats i l'altra d'1,98 quilòmetres quadrats. Ha estat aleshores quan, davant del risc que aquesta segona taca arribés a la zona de les platges de la Pineda i del cap de Salou, la Generalitat de Catalunya ha activat, en fase d'alerta, el Camcat.

Afortunadament, el combustible no ha arribat a les platges. A hores d'ara es continua investigant si la segona taca també està relacionada amb la fuita del pantalà de Repsol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut