El militar membre de La Manada, Antonio Jesús Cabezuelo, al jutjat de Sevilla (EFE)
El militar membre de La Manada, Alfonso Jesús Cabezuelo, al jutjat de Sevilla (EFE)
Madrid

S'aixeca la suspensió del militar de La Manada, però Defensa no li assignarà destí

El ministeri assegura que no es podia evitar la seva reincorporació al servei actiu perquè es tracta d'una qüestió administrativa

RedaccióActualitzat

El membre de La Manada que és militar, Alfonso Jesús Cabezuelo, es reincorpora al servei actiu de l'exèrcit després que se li hagi aixecat la suspensió de funcions.

Cabezuelo està en llibertat provisional amb mesures cautelars després de la sentència a 9 anys de presó per abusos sexuals a una jove durant els Sanfermines del 2016.

Així ho ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de Defensa, segons ha avançat el Diario.es, on s'explicita que està pendent d'assignació a Sevilla.

"Queda a disposició del general cap del comandament de personal de l'Exèrcit de Terra i adscrit a efectes administratius a la subdelegació de Defensa a Sevilla."

Defensa no li assigna destí

El Ministeri de Defensa explica que es tracta d'un tràmit administratiu perquè ha passat el termini de sis mesos o el de durada de la presó preventiva, que és el màxim que es pot mantenir la suspensió sense que hi hagi una condemna ferma.

Aquest fet li dona dret a demanar l'aixecament de la mesura cautelar. De tota manera, el Ministeri de Defensa té la potestat de prohibir la sol·licitud i obtenció de destí, si hi ha "resolució motivada", fins que hi hagi la sentència en ferm. I ja ha dit que no li assignarà destí, una decisió que segons fonts de Defensa, ha adoptat la ministra Margarita Robles.

Amb aquest aixecament, Cabezuelo recupera la totalitat del sou base, del qual cobrava el 75% mentre estava suspès, però sense percebre complements com el de destí.

A l'abril l'agència EFE informava que tant Cabezuelo, com el membre de La Manada que és guàrdia civil, Antonio Manuel Guerrero, no podien ser expulsats dels respectius cossos de seguretat fins que hi hagués sentència ferma.

 

Tots dos van ser suspesos de funcions quan van ser detinguts poc després de la denúncia de la noia madrilenya. Cabezuelo estava destinat a la Unitat Militar d'Emergències de Sevilla i Guerrero estava en pràctiques a Pozoblanco, a Còrdova, on no va arribar a acabar el període d'un any de pràctiques preceptiu després d'acabar la formació a l'acadèmia.

Notícia relacionada: El guàrdia civil de La Manada, en llibertat mentre els jutges decideixen pel passaport

ARXIVAT A:
La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut