Ciclisme

Aitor González s'exhibeix a la contrarellotge i guanya la Vuelta per davant de Roberto Heras

Aitor González, de l'equip Kelme Costa Blanca, és el guanyador de la Vuelta després d'adjudicar-se la victòria a l'última etapa, una contrarellotge individual de 41 quilòmetres amb final al Santiago Bernabéu. González va poder recuperar el desavantatge d'1 minut i 8 segons que tenia Roberto Heras, que es va enfonsar a la crono final i va cedir més de tres minuts sobre el ciclista del Kelme. El tercer esglaó del podi final va ser per al basc Joseba Beloki, que va desbancar de la tercera posició Óscar Sevilla.

L'esperat duel entre Aitor González i Roberto Heras no va tenir color. De seguida es va veure que el corredor del Kelme imposaria clarament les seves condicions de contrarellotgista, davant de la voluntat que hi posava l'escalador de l'US Postal. El minut i 8 segons d'avantatge que tenia Heras es va començar a fondre només començar. Aitor González en va tenir prou amb la primera meitat del recorregut per eixugar la diferència i situar-se ja al capdavant de la classifició general. En la segona meitat, el basc establert a Alacant va fer un autèntic recital i va completar els 41 quilòmetres del recorregut a una velocitat mitjana de més de 51 quilòmetres per hora. Aitor González va entrar majestuosament al Santiago Bernabéu com a vencedor de la Vuelta i, naturalment, també de l'etapa. Roberto Heras, enfonsat moralment per la superioritat del seu rival, va acabar cedint-li 3 minuts i 22 segons, és a dir, que en la classificació general definitiva Aitor González va guanyar amb una diferència de 2 minuts i 14 segons. Més ajustada va ser la lluita per la tercera plaça del podi, que es va decantar finalment a favor de Joseba Beloki només per 15 segons davant d'Óscar Sevilla, que va haver de canviar dues vegades de bicicleta.