París

Airbus reconeix que hi podria haver nous retards en l'entrega dels seus avions A380

El consorci EADS, que controla el 80% de la companyia Airbus, ha reconegut en un comunicat que hi podria haver nous endarreriments en les dates de lliurament dels seus avions A380, l'aparell de passatgers més gran del món. En el text, el grup aeronàutic parla de problemes vinculats als sistemes elèctrics dels aparells que s'estan construint i un cop detectats ja s'hi està treballant per tal de resoldre'ls. EADS també indica que no ha tancat el calendari de lliuraments ni l'impacte econòmic que tot plegat pot tenir al consorci.

Actualitzat
El grup aeronàutic EADS ha reconegut que "són previsibles altres retards" en l'entrega dels primers avions A380, l'aparell de passatgers més gran del món.

Els retards són conseqüència dels "problemes persistents d'industrialització lligats a l'equipament elèctric dels aparells en producció", que "han estat identificats i estan en fase de ser tractats", ha explicat el grup en el seu comunicat.

D'aquesta manera, EADS ha indicat que "no confirma ni desmenteix" els informes periodístics que asseguraven que Airbus anunciaria retards d'uns sis mesos, cosa que impediria l'entrega dels nous aparells que tenia previst fer l'any que ve. Segons ha informat EADS, Airbus subministrarà informacions més detallades en les pròximes setmanes.

Com que el programa d'entregues A380 encara no s'ha acabat, EADS ha afirmat que tampoc ha determinat el càlcul de l'impacte financer que aquests retards tindran en els comptes del grup.

El nou anunci de previsions de retards en l'entrega de l'A380 té lloc tres mesos després del que va fer caure la cúpula d'EADS, que s'ha justificat pels problemes en el complex cablejat de l'avió.

La companyia alemanya Lufthansa compta tenir el seu primer gran jumbo d'Airbus l'abril del 2008 i la francesa Air France, el novembre del mateix any.
Anar al contingut