París

Airbus anuncia un nou retard en l'entrega de l'Airbus A-380

El fabricant europeu d'avions ha anunciat un nou retard, el tercer en poc temps, en l'entrega de l'Airbus A-380, un avió de gran capacitat que ja havien encomanat diverses companyies. Els primers avions d'aquest model, que tot just fa unes setmanes feia el primer vol de prova amb passatgers, no seran entregats fins a finals del 2007. No poder entregar les comandes suposarà a la companyia fortes pèrdues i, per això, ja ha posat en marxa un pla per estalviar 5.000 milions d'euros en quatre anys.

Actualitzat
Les companyies que havien comprat l'Airbus A-380, entre les quals hi ha Air France i Virgin, ja han començat a fer notar el seu malestar per aquest nou retard i continuaran negociant les compensacions pels perjudicis que els comportarà.

Però de fet, el grup europeu serà el que en sortirà més malparat i ja ha engegat un pla de competitivitat i d'estalvis. El nou retard reduirà el resultat operatiu en 2.800 milions d'euros entre el 2006 i el 2010. Per fer front a la situació ja s'ha batejat el pla com "Power 08", amb el qual es pretén estalviar almenys 2.000 milions d'euros.
Anar al contingut