Arnau Muñoz, director d'Airbnb a Espanya i Portugal
Arnau Muñoz, director d'Airbnb a Espanya i Portugal
Barcelona

Airbnb diu que retirarà 1.200 anuncis de Ciutat Vella, una quarta part dels que té

L'anunci arriba l'endemà de les crítiques llançades per l'Ajuntament de Barcelona sobre la falta de compromís de la plataforma

RedaccióActualitzat

La plataforma d'allotjament turístics Airbnb ha anunciat que al juny haurà complert la promesa que cada propietari tingui un sol anunci al districte de Ciutat Vella de Barcelona. En concret assegura que està retirant 1.200 anuncis, una quarta part del total.

L'anunci arriba l'endemà de les crítiques llançades per l'Ajuntament de Barcelona sobre la falta de compromís de la plataforma d'allotjaments per combatre l'oferta de pisos il·legals, unes acusacions que Airbnb nega.

Arnau Muñoz, director d'Airbnb a Espanya i Portugal, ha contraatacat tornant a demanar una normativa sobre els habitatges compartits. Muñoz també ha assegurat que han negociat amb molts ajuntaments dels món i, en canvi, el de Barcelona no vol trobar solucions.

Una plataforma en creixement

Enmig d'aquesta guerra, la plataforma continua creixent, especialment a Barcelona. Un 1.600.000 turistes van utilitzar l'any passat aquesta plataforma per allotjar-se a Catalunya; d'aquests, 1,3 milions ho van fer a Barcelona. El creixement a la capital és d'un 40%, amb una oferta de 20.000 allotjaments.

Els propietaris van ingressar 167 milions d'euros, segons dades de l'empresa.

El perfil de llogater és una persona de 30 anys llargs que lloga una habitació una mitjana de 2 mesos a l'any. A Barcelona, 7 de cada 10 ho fa per poder continuar vivint-hi. Un de cada 5, per evitar perdre el pis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut