Leticia Dolera i Aina Clotet
Leticia Dolera i Aina Clotet

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de no donar-li un paper perquè està embarassada

Dolera està rodant per a Movistar+ la sèrie "Déjate llevar", en què Clotet havia d'interpretar escenes de sexe

Actualitzat

Aina Clotet ha denunciat per Twitter que el seu embaràs va provocar que l'estiu passat Leticia Dolera prescindís d'ella per al rodatge d'una sèrie. Unes declaracions de fa uns dies de la directora barcelonina han fet que l'actriu hagi emès un comunicat on exposa la seva versió dels fets.


Dolera havia dit que, per les característiques del personatge, una dona que va recuperant la seva vida sexual després de ser mare, que té diverses escenes de llit i que vesteix roba provocativa, era impossible que l'interpretés una actriu embarassada.

Clotet, però, assegura que s'hauria pogut replantejar l'organització del rodatge o fer servir tècniques per dissimular el seu estat. Sobretot, afegeix, tractant-se d'una sèrie feminista.

Quan Dolera li va traslladar que era impossible adaptar el calendari perquè hi havia un problema amb l'assegurança i resultava molt costós, Clotet explica que va proposar reduir-se el salari.

"Vaig posar a disposició el meu salari per cobrir qualsevol cost addicional que el meu embaràs pogués suposar a la producció."

Després Clotet no va acceptar un altre paper, més petit, que Dolera li va oferir per compensar-la per "la sensació de desprotecció que havia sentit", assegura.

Manuel Burque, coguionista de la sèrie, ha defensat Leticia Dolera. En un comunicat, argumenta que es va dissenyar un pla de rodatge alternatiu per "adaptar-lo" a la situació de Clotet, però que "al final va ser impossible" dur-lo a terme per la complexitat de la producció i perquè el rodatge s'hauria allargat fins als sis mesos d'embaràs de l'actriu. Clotet havia d'interpretar un personatge "el motor principal del qual és no voler estar embarassada" i amb "força escenes de sexe, algunes bastant explícites", assenyala el guionista.

Burque destaca, a més, que Dolera ha comptat amb un equip majoritàriament femení i afegeix que cinc noies han treballat embarassades durant el rodatge.


Dolera havia explicat anteriorment a diversos mitjans que informaven del rodatge de la sèrie que va confirmar el paper a Aina Clotet al juny i al cap de pocs dies li va comunicar el seu embaràs. A la cadena SER va fer aquestes declaracions:

"El rodatge s'allargava fins a finals de novembre, cosa que impossibilitava que una actriu embarassada de cinc o sis mesos interpretés un personatge que redescobreix la seva sexualitat i té moltes seqüències de sexe."

Al diari "La Vanguardia", Dolera afegia:

"El feminisme ara dona molt de morbo."

L'actriu, directora i escriptora catalana ha estat una de les cares visibles de la lluita contra els abusos sexuals al cinema espanyol. Al setembre, va fer el pregó de la Mercè amb una defensa del feminisme, els refugiats, els barris i la cultura.

 

ARXIVAT A:
FeminismeCinema
Anar al contingut