El president del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes, Josep Enric Llebot, i la directora del Parc, Mercè Aniz. Imatge del 31 de març del …
El president del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes, Josep Enric Llebot, i la directora del Parc, Mercè Aniz. Imatge del 31 de març del 2017. (horitzontal)

Aigüestortes no veu cap element contradictori amb la normativa del Parc Nacional al projecte d'ampliació de Baqueira

ACN Espot.-La Comissió Permanent del Parc Nacional d'Aigüestortes no veu cap element contradictori amb la normativa existent al projecte d'ampliació de l'estació de Baqueira Beret cap al Pallars, concretament a la subàrea Bonaigua-Peülla, dins de la zona perifèrica del Parc Nacional. El president del Patronat del Parc, Josep Enric Llebot, ha dit que organismes superiors com la Ponència Ambiental de Lleida seran els encarregats de valorar que es respecti tots els elements ambients necessaris. Llebot ha afegit que el Parc Nacional s'ha limitat a dictaminar que el projecte es troba dins de la legalitat del Parc. Durant la reunió s'ha informat que durant aquest any es formularà la sol·licitud per aconseguir la Certificació Turística Starlight. Llebot ha demanat implicació de tot el territori per aconseguir-la.

Durant la Comissió Permanent s'ha analitzat el Conveni del transport públic al Parc Nacional i s'ha acordat reunió la Comissió d'aquest sector per modificar el conveni. Llebot ha explicat que no hi haurà gaires aspectes a modificar però ha parlat de la necessitat d'unificar tots els taxis i que es reconeguin fàcilment. Altres aspectes que haurà d'abordar aquesta Comissió és vetllar perquè els nous taxis que entrin en funcionament siguin més ecològics i tinguin un menor impacte en el medi ambient. Introduir-ne algun preparat per a persones discapacitades també és una prioritat pel president Llebot.Actualment operen al Parc un total de 92 taxis; 25 a la parada d'Espot i 25 a la de Boí. La resta són de municipis que formen part del Parc NacionalPel que fa al pressupost del 2017 per Parc Nacionat està previst que sigui de 2,7 MEUR. Respecte a l'any 2016 es manté la inversió. Per Josep Enric Llebot ''és un manteniment no satisfactori'' donat que durant anys la reducció de pressupost va ser important i costarà tornar a aquelles xifres.

Anar al contingut