Aigües de Barcelona repartirà 30.000 papereres
Aigües de Barcelona repartirà 30.000 papereres
Barcelona

Aigües de Barcelona comença una campanya contra l'abocament de tovalloletes al vàter

Aquest residu sòlid és la causa del 46% de les emergències registrades per la companyia durant l'any 2014

RedaccióActualitzat

Aigües de Barcelona ha engegat la campanya "Stop Tovalloletes. El vàter no és una paperera" per conscienciar la població perquè no llenci els residus sòlids al vàter. 

Les tovalloletes humides estan fetes amb fibres molt resistents, encara que l'envàs digui que són biodegradables. Tarden molt més a desfer-se que el paper higiènic i s'enreden amb altres residus que tampoc han d'anar al vàter, com cigarrets, tampons, bastonets de cotó o compreses, i provoquen importants avaries a les depuradores. El 46% de les emergències registrades per Aigües de Barcelona el 2014 tenien relació amb aquestes tovalloletes.

L'any 2014 es van abocar més de 4.400 tones de residus als vàters dels 36 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, l'equivalent a gairebé 1,4 quilos per habitant, segons Aigües de Barcelona.  A més, 8 de cada 10 serveis de neteja de canonades són per embussos provocats per les tovalloletes humides.

Els responsables de la campanya volen conscienciar sobre aquest fet i tenen com a objectiu reduir entre un 20 i un 25% els residus sòlids que arriben al clavegueram.

La campanya començarà aquest mes de novembre, en fase de prova, als cinc municipis del Baix Llobregat que aboquen l'aigua a la depuradora de Gavà-Viladecans: Sant Boi de Llobregat, Gavà, Viladecans, Castelldefels i Sant Climent de Llobregat. Aigües de Barcelona té previst repartir 30.000 papereres per llençar-hi aquests tipus de residus.

 

Anar al contingut