Registre provisional de pluges
Registre provisional de pluges

Aiguat rècord al Maresme amb registres històrics

Les pluges torrencials de dimecres trenquen rècords de pluja recollida i intensitat al Maresme. Més de 5 poblacions de la comarca superen els 100 l/m²

Néstor GómezActualitzat

Les pluges es van fer esperar fins passat el migdia de dimecres, però un cop van començar van descarregar amb tota la seva fúria.

El dur temporal que ha descarregat sobre el Baix Maresme durant la tarda i vespre de dimecres ha estat rècord. Les dades més destacables són els més 200 l/m² que s'han recollit en poca estona a Cabrils i a Vilassar de Mar.

  • - Rècord de pluja registrada: Els 205 l/m² de Cabrils, estació meteorològica del Meteocat amb dades des del 1995, registrats durant la tarda és la pluja més important dels darrers 21 anys i supera els registres dels gran aiguats del 1996.
  • - Rècord d'intensitat: Les precipitacions han descarregat amb una intensitat torrencial ja que 205 l/m² van caure en només 4 hores, 85 dels quals en 30 minuts. Aquest 85 l/m² en 30 minuts és el registre d'aigua més gran que ha registrat el Servei Meteorològic de Catalunya en la seva història recent, i ha superat els 75 l/m² en 30 minuts que van caure a Olot l'any 2015. I si filem més prim, en només un minut han arribat a caure 6 litres. Comproveu el temps que trigueu a buidar una garrafa d'aigua de 5 i veureu la magnitud de la precipitació.

Més de 5 poblacions del Maresme recullen més de 100 l/m²

Sense cap mena de dubte, el Maresme ha estat la comarca on les pluges han estat més quantioses i més generals, sobretot concentrades en el Baix Maresme. A la resta del país, les precipitacions han estat abundoses a tot el litoral i prelitoral, mentre que han estat minses al Pirineu.

 

Anar al contingut