Aiguafreda

Aiguafreda votarà el 2017 si vol pertànyer a Osona o al Vallès Oriental

Fa 30 anys, els veïns d'Aiguafreda ja ho van votar i van decidir per més d'un 90% seguir a la comarca del Vallès Oriental

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Aiguafreda vol fer una consulta popular perquè els ciutadans decideixin si segueixen formant part de la comarca del Vallès Oriental o si passen a formar part d'Osona. El cas és particular: Aiguafreda està situat a l'extrem nord del Vallès, a tocar d'Osona, i tot i que depèn del partit judicial de Granollers, forma part del Bisbat de Vic.

Fa un any, en un dels plens municipals els grups polítics, de forma unànime, van decidir crear una comissió per tirar endavant la consulta, que se celebrarà el proper 2017.

No és, però, la primera vegada que Aiguafreda votarà a quina comarca vol pertànyer. L'any 1987, els veïns d'aquest municipi van acudir a les urnes en una "enquesta sondeig voluntària", tal com explica l'alcalde del municipi, Joan Vila. Els resultats van ser aclaparadors. Amb una participació d'un 64%, els aiguafredencs van decidir per més d'un 90% seguir a la comarca del Vallès Oriental.

L'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila, assegura que ara la consulta no serà com la de fa 30 anys.

"Es donarà informació a la població i s'explicarà la història perquè puguin decidir amb els arguments a la mà què és el que es vol." 

A més, Vila explica que quan es va fer aquesta enquesta Vic tenia "moltes mancances sanitàries, motiu pel qual la gent va decidir votar pel Vallès Oriental, però ara té el mateix que Granollers i es torna a parlar del tema". L'alcalde assegura que acceptarà el que els ciutadans diguin i si decideixen canviar de comarca començaran com més aviat millor els procediments necessaris. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut