Madrid

Aído critica que els àrabs que viuen a Espanya vesteixin com occidentals i les dones portin vel

Les tradicions culturals s'han de respectar sempre que no discriminin la dona o vulnerin els drets humans. Això és el que ha dit la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, durant una jornada parlamentària sobre "El paper de les dones en l'Aliança de Civilitzacions" en què ha criticat el fet que "a Espanya els homes àrabs vagin vestits a l'estil occidental mentre que elles porten vestits llargs i vel". Aído ha destacat el paper que tindran les dones en l'Aliança, perquè aquest projecte "no es pot fer des de la discriminació ni la desigualtat".

Actualitzat

La ministra d'Igualtat també s'ha referit a la cultura maia, de la qual ha dit que obliga les dones a portar vestits tradicionals i "a carregar la responsabilitat" de mantenir la identitat del seu poble. Per Aído, aquesta tradició i comportaments com el dels àrabs a Espanya pel que fa la manera de vestir discriminen la dona i, per tant, "no s'han de protegir".

Sobre l'Aliança de Civilitzacions, la titular d'Igualtat ha dit que és una "proposta ètica" que aposta pel diàleg i l'entesa en un món globalitzat que té com a principal repte la gestió de la diversistat cultural, una gestió que ha de comptar amb la participació de "tots i totes".

Anar al contingut