Iran

Ahmadinejad interromp la seva visita a Armènia i torna precipitadament a Teheran

Per causes que es desconeixen el president de l'Iran ha interromput la seva visita a la veïna Armènia i ha decidit tornar precipitadament a Teheran, segons fonts oficials de la presidència. Tanmateix, no han precisat de què es tracta. Per la seva part, cap font oficial iraniana ha volgut donar detalls del retorn d'Ahmadinejad. Mentrestant, el nou negociador iranià en matèria nuclear, Sayed Jalili, i el seu antecessor, Ali Larijani, es reuniran a Roma amb el cap de la diplomàcia europea, Javier Solana. És la primera trobada internacional des que Larijani va ser cessat dissabte passat.

Actualitzat

L'alt representant per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE tornarà a tractar la qüestió nuclear amb l'Iran a la reunió que farà avui a Roma amb una delegació de Teheran. Fonts del Consell de la UE han indicat que està prevista la presència de Larijani dins de la delegació iraniana.

Solana actuarà en representació dels cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU -els Estats Units, la Xina, França, el Regne Unit i Rússia- més Alemanya.

D'altra banda, Ahmadinejad ha decidit tornar al seu país abans d'hora. Fonts oficials d'Armènia han assegurat que Mahmud Ahmadinejad ha decidit viatjar al seu país per "l'existència de circumstàncies imprevistes a l'Iran". Tanmateix, no han precisat de què es tracta.

Anar al contingut