Agustín i Pedro Almodóvar, en un acte a Los Angeles el 2011 (Reuters)
Agustín i Pedro Almodóvar, en un acte a Los Angeles el 2011 (Reuters)
Madrid

Agustín Almodóvar diu que Pedro no sabia res de la societat al paradís fiscal i que mai va estar activa

El productor assegura que van crear la societat seguint el consell dels assessors, però no hi van operar perquè "no encaixava" amb la seva manera de treballar

RedaccióActualitzat

Agustín Almodóvar ha admès que la productora que té amb el seu germà Pedro, El Deseo, va tenir una empresa al paradís fiscal de les Illes Verges britàniques. Ha matisat, però, que la societat no va estar mai activa perquè "no encaixava" en la seva manera de treballar i també ha desvinculat el cineasta de la decisió de constituir-la.

En un comunicat davant la informació dels "papers de Panamà", el productor ha explicat que la societat es va crear davant dels plans d'expansió internacional d'El Deseo, però es va "deixar morir".

"La constitució de la societat, el 1991, es va fer seguint la recomanació dels meus assessors davant d'una possible expansió internacional de la nostra empresa. No obstant això, es va deixar morir la societat sense activitat perquè no encaixava amb la nostra forma de treballar." 

Agustín Almodóvar ha alliberat de qualsevol responsabilitat el seu germà Pedro i ha lamentat "profundament el perjudici" de la seva imatge pública. Segons ha dit, la causa d'aquest perjudici és "únicament i exclusivament" la seva "falta d'experiència" en els primers anys de l'empresa familiar. A més, remarca, els dos germans es van repartir les tasques creativa i de gestió "de forma molt clara".

En el document, Almodóvar reitera que tant ell com Pedro i El Deseo estan "al corrent de totes les obligacions tributàries".

Segons els papers filtrats, la societat va estar activa del 1991 al 1994.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut