Madrid

Aguirre recorre el fet que Catalunya i Andalusia puguin donar permisos de treball a immigrants

El govern de la Comunitat de Madrid ha presentat davant el Tribunal Suprem un recurs contenciós-administratiu contra el reial decret aprovat pel govern central, que reforma el reglament de la llei d'estrangeria sense haver modificat abans la pròpia llei, i en el qual permet a les comunitats autònomes concedir permisos de treball a estrangers, perquè considera que és "inconstitucional, vulnera la jerarquia legislativa i perjudica l'eficàcia de l'administració".

Actualitzat
La reforma del reglament de la llei d'estrangeria, acordat pel govern al juliol passat, permet que les Comunitats Autònomes que recullin l'esmentada reforma en els seus estatuts, com és el cas de Catalunya i Andalusia, puguin concedir permisos inicials de treball per als estrangers.

Madrid considera que el reglament vulnera la distribució constitucional de les competències. Segons el govern regional, les competències en matèria de permisos de treball han de continuar en l'àmbit estatal, segons recull l'article 149 de la Constitució espanyola, que assenyala que "a l'Estat li correspon la competència exclusiva en matèria de nacionalitat, immigració, emigració, estrangeria i dret d'asil, no sent susceptibles de transferència o delegació".

Per tant, per a l'executiu d'Esperanza Aguirre, el govern nacional "ha infringit el procediment que estableix el canvi normatiu, amb la finalitat de poder traspassar unes competències a algunes comunitats autònomes que, en aquest cas, suposa la ruptura de la unitat política establerta per regular els fluxos migratoris".


Anar al contingut