Madrid

Aguirre ofereix l'alcaldia de Madrid al PSOE per frenar Podem

La candidata del PP a l'alcaldia de Madrid ha descrit Ahora Madrid com un partit de l'esquerra radical i situat fora del sistema democràtic

RedaccióActualitzat

"El meu objectiu és frenar Podem". La presidenta del PP madrileny i candidata a l'alcaldia, Esperanza Aguirre, ha manifestat amb aquesta claredat les seves intencions. Per aconseguir-ho, Aguirre ha proposat un pacte a socialistes i Ciutadans per evitar que la candidata d'Ahora Madrid, Manuela Carmena, arribi a ser alcaldessa.

L'acord inclouria que el PP renunciés a l'alcaldia. Aguirre ha afirmat que "mai seria un obstacle per a cap negociació" entre el PP, el PSOE i Ciutadans i s'ha mostrat disposada a renunciar a la seva acta de regidora si això facilitava un pacte. "Si el problema sóc jo, no hi ha problema", ha remarcat.

En una roda de premsa que ha aixecat molta expectació, Aguirre ha afirmat que un milió de madrilenys han donat suport a forces que van des de l'esquerra moderada fins al centredreta, opcions que sumen 37 regidors - PP, PSM i Ciutadans- davant dels 20 d'Ahora Madrid. "No es pot donar l'alcaldia a una força que només té mig milió de vots davant la suma d'un milió de vots", ha afegit.

La presidenta del PP madrileny ha descrit Ahora Madrid com un partit de l'esquerra radical i que "no forma part del nostre sistema democràtic" i els ha acusat de voler utilitzar l'Ajuntament de Madrid com a trampolí de cara a les eleccions general del novembre. En aquest sentit, una coalició entre el PP i el PSOE no seria tan estranya perquè aquestes dues formacions no poden considerar-se adversàries: "Passa a Alemanya i va passar al País Basc", on hi va haver aquestes coalicions.

Una de freda i una de calenta. I és que, malgrat haver ofert l'alcaldia als socialistes, Aguirre no ha tancat cap opció: "Si no hi ha majoria, podria ser alcaldessa. No ho descarti perquè pot succeir", ha respost a un periodista.

Sobre els resultats electorals, Esperanza Aguirre ha tornat a reiterar que la corrupció els ha passat factura. Pel que fa a possibles canvis interns, ha afirmat que "més important que les persones és la regeneració interna" i s'ha proposat emprendre-la a la Comunitat de Madrid. Per això, ha anunciat que el PP madrileny convocarà un congrés extraordinari després que es constitueixin les institucions que es van escollir diumenge. L'objectiu del congrés és "arribar al fons de la regeneració" perquè el PP necessita una "refundació".

La presidenta ha afirmat que ella no s'aferra als càrrecs i que quan arribi el congrés serà el moment de decidir si opta o no a la reelecció.  

Carmena respon a Aguirre

Just Aguirre havia acabat la seva roda de premsa que la candidata d'Ahora Madrid li ha respost a través de Twitter. Manuela Carmena li ha demanat serietat davant les acusacions que la seva formació no és democràtica.

Des del perfil d'Ahora Madrid a Twitter també han respost a la presidenta del PP madrileny.

Carmona diu no a la proposta d'Aguirre

El candidat socialista a l'alcaldia de Madrid, Antonio Carmona, ha rebutjat públicament la proposta del PP a través de Twitter.

Ciutadans s'obre a negociar

El tercer en discòrdia, Ciutadans, no es tanca a parlar. La candidata de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, ha afirmat que encara no han començat la ronda de contactes i que parlaran amb totes les forces.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut