Madrid

Aguirre no creu que Ruiz-Gallardón abandoni la política ni l'alcaldia de Madrid

Ni Alberto Ruiz-Gallardón ni Ana Botella han anat a una conferència de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, a la qual sí que hi ha assistit la plana major del PP. En la seva intervenció, Aguirre ha manifestat que "no creu" que Ruiz-Gallardón abandoni l'alcaldia de Madrid ni la política per haver quedat exclòs de les llistes del PP a les eleccions generals i ha manifestat que no vol ser "presidenta d'Espanya". Després de l'acte, els dirigents del PP assistiran en la reunió de la Junta Directiva Nacional en la qual Mariano Rajoy farà un repàs de la situació en què es troba el partit quan queden menys de 50 dies per a les eleccions generals i que arriba després de la polèmica sobre les llistes populars.

Actualitzat

Cap membre de l'Ajuntament de Madrid, excepte la delegada del govern de Família i Afers Socials, Concepción Dancausa, han assistit a l'esmorzar informatiu d'Esperanza Aguirre a Madrid. Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Botella, però, han justificat la seva absència. Els que sí que hi han assistit han estat el president del PP, Mariano Rajoy; el secretari general, Ángel Acebes; el número dos de la llista per Madrid, Manuel Pizarro; i el president d'honor del PP, Manuel Fraga. A banda dels màxims dirigents del partit, també hi han anat, entre d'altres, Pío García Escudero, Ana Pastor i Ignacio Astarloa, així com la presidenta de la Assemblea de Madrid, Elvira Rodríguez, i el govern autonòmic en ple.

En la seva intervenció, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha manifestat que "no creu" que Ruiz-Gallardón abandoni l'alcaldia de Madrid ni la política per haver quedat exclòs de les llistes del PP a les eleccions generals. Després d'assegurar que des de dimarts encara no ha parlat personalment amb l'alcalde de Madrid i de dir que no vol ser "presidenta d'Espanya", Aguirre ha manifestat que la polèmica ja l'ha tancat Mariano Rajoy de "la millor manera per Madrid i Espanya" i, en aquest sentit, no hi té res a dir, ha assegurat.

El PP encara les eleccions

Després de l'esmorzar, Mariano Rajoy presidirà la reunió de la Junta Directiva Nacional, el màxim òrgan del PP entre congressos, en la qual, previsiblement, farà balanç dels quatre anys d'oposició i un repàs de la situació en què es troba el partit quan queden menys de 50 dies per a les eleccions generals. Una intervenció que estarà oberta als mitjans de comunicació.

La trobada arriba una setmana després que es donés a conèixer el fixatge de l'expresident d'Endesa, Manuel Pizarro, com a número dos per Madrid, i de la polèmica generada després que el líder del PP comuniqués a l'alcalde de Madrid que no l'inclouria en les llistes electorals així com tampoc a la presidenta de la comunitat madrilenya. Gallardón s'havia ofert públicament d'anar a les llistes del 9 de març al Congrés, mentre que Aguirre ho havia fet en privat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut