Esperanza Aguirre mentre votava aquest diumenge (EFE)
Esperanza Aguirre mentre votava aquest diumenge (EFE)
Madrid

Aguirre guanya per un regidor a l'Ajuntament de Madrid

RedaccióActualitzat

Els madrilenys havien de triar aquest diumenge la composició del seu ajuntament i de l'Assemblea. El Partit Popular ha perdut la majoria absoluta que li ha permès governar en solitari al consistori des de fa més de dues dècades i a l'executiu de la comunitat des del 1995, ininterrompudament.

Al consistori madrileny hi havia en joc 57 regidors. Amb el 100% escrutat, el PP, amb Esperanza Aguirre com a cap de llista, és la força més votada i obté 21 regidors, una baixada considerable respecte als 31 que la formació tenia. 

Ahora Madrid, amb la seva candidata Manuela Carmena, és la segona força amb 20 regidors. El PSOE suma 9 representants i perd 5 respecte al 2011 i Ciutadans entraria al ple municipal amb 7 regidors. Esquerra Unida perd els seus 6 representats i es queda sense presència al ple i UPyD no revalida els seus 5 regidors i també es queda sense cap regidor.

A l'Assemblea de Madrid hi ha en joc 129 escons. El PP suma 48 diputats, molt lluny dels 72 que tenia fins ara. El PSOE n'obté 37 i millora els resultats dels últims comicis, quan va tenir-ne 36. Podem s'estrena a la cambra amb 27 parlamentaris i Ciutadans ho fa amb 17.

Anar al contingut