Esperanza Aguirre, durant la compareixença pública en què ha anunciat la dimissió (EFE)
Esperanza Aguirre, durant la compareixença pública en què ha anunciat la dimissió (EFE)
Madrid

Esperanza Aguirre dimiteix dels seus càrrecs a l'Ajuntament de Madrid

"Em sento traïda i enganyada", ha dit l'expresidenta de la Comunitat de Madrid sobre Ignacio González

Actualitzat

Esperanza Aguirre ha dimitit de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Madrid. Ho ha anunciat en una compareixença pública aquest dilluns a la tarda. 

S'esperava que Aguirre reaparegués aquest dimarts al ple municipal, com a portaveu del grup del PP. Ja dijous Aguirre va donar a entendre que meditava la dimissió, després que el seu successor i home de confiança a la Comunitat de Madrid, Ignacio González, fos detingut. Ara Aguirre, sense el suport de la direcció del PP per continuar, fa un pas enrere.

"Ignacio González ha estat una persona de la meva màxima confiança. Li vaig demanar explicacions quan van aparèixer dubtes i ara em sento traïda i enganyada."

La fins ara portaveu i regidora del PP a l'Ajuntament de Madrid ha dimitit dels seus càrrecs per, segons ella, "no vigilar tot el que havia de vigilar."

"La presó no és definitiva, però sí que demostra que no vaig vigilar prou. Per això dimiteixo."

 

La detenció d'Ignacio González ha estat un cop molt dur per a Esperanza Aguirre. Ho va deixar clar quan no va poder reprimir les llàgrimes quan va haver de respondre als periodistes sobre aquesta qüestió després de declarar com a testimoni en el cas Gürtel. Ignacio González va ser durant molts anys la mà dreta d'Esperanza Aguirre, a qui va rellevar com a president de la Comunitat de Madrid. González està implicat en l'anomenat cas Lezo, de desviament de fons de l'empresa pública Canal de Isabel II.

L'alcaldessa madrilenya, Manuela Carmena, ha dit en les últimes hores que Aguirre no estava en condicions de seguir i que la seva continuïtat no era bona per al consistori.

Tercera dimissió d'Aguirre

No és la primera vegada que Esperanza Aguirre dimiteix de manera sobtada. El 14 de febrer de l'any passat va deixar el càrrec de presidenta del PP de Madrid per un altre cas de corrupció, el Púnica. Llavors va dir que se sentia responsable d'haver nomenat per al càrrec de secretari general del PP de Madrid Francisco Granados, un altre dels seus homes de confiança, que, com Ignacio González, ha acabat a la presó.

La primera dimissió d'Aguirre va ser el 2012, com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

El càrrec que li quedava ara era el de regidora a l'Ajuntament de Madrid, on era la portaveu del PP.     

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut