Catalunya

Agricultura aconsella avançar les collites davant les possibles gelades

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha aconsellat als pagesos catalans que avancin la recollida de collites que es trobin en condicions òptimes. L'objectiu és evitar els perjudicis que les glacades previstes a partir de demà puguin ocasionar. La Generalitat ha indicat que determinats cultius, com l'hortícola o l'ornamental, es poden veure afectats per les baixes temperatures previstes per als propers dies, i n'ha suggerit la recol·lecció.

RedaccióActualitzat
En el cas dels arbres fruiters el temor és menor, ja que es troben en plena parada invernal. Tot i això, hi ha certes plantacions, com les de cítrics o d'ametllers, que corren el risc de veure's afectades.

Un altre dels cultius que podrien veure's perjudicats són les oliveres, ja que el fred podria danyar l'escorça de les branques més joves, cosa que podria representar una via d'entrada de malalties en dies posteriors. Per aquest motiu, es recomana que es protegeixin els arbres amb fungicides a base de coure.

A nivell més general, la Generalitat també ha aconsellat protegir dipòsits i canonades d'aigua, i que es previnguin sistemes alternatius de subministrament per evitar que el bestiar no resulti afectat.
Anar al contingut