Santiago de Compostel·la

Agricultors gallecs calculen que reforestar els boscos cremats costarà més de 55 milions d'euros

Els agricultors gallecs han donat un primer balanç de les pèrdues agrícoles i ramaderes ocasionades pels incendis. La factura, segons diuen, és milionària. I un parell d'exemples en donen testimoni. En només 12 dies va cremar gairebé tanta fusta com tota la que es tala en un any a la comunitat. I encara una altra factura que cal tenir en compte: reforestar els boscos cremats costarà, com a mínim, 55 milions d'euros. Mentrestant, uns 5.000 voluntaris treballen per recuperar els boscos calcinats.

Actualitzat
Segons els agricultors gallecs, el foc ha provocat 245 milions de pèrdues, entre arbres, cultius i animals afectats. El que no s'acaba de saber exactament és si ha arrasat 77.000 hectàrees, com assegura la Xunta, o 92.000, com diu el Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Com va passar amb el "Prestige", conscients del cop que han tornat a rebre els recursos naturals de la seva terra, uns 5.000 voluntaris, entre els quals hi ha catalans, han començat els treballs per recuperar els boscos cremats.

Els voluntaris treballen per construir amb arbres i branques murs que impedeixin que la pluja s'emporti muntanya avall les cendres, però també els nodrients que han de fer rebrotar el bosc. A més, també planten matolls.

Abans, però, caldrà prendre una decisió d'un gran impacte ecològic i econòmic: treure o no dels boscos els cinc milions de metres cúbics de fusta que ha quedat cremada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut