Barcelona

"Agost" i "Coses que dèiem avui", grans triomfadors dels Premis Butaca

Aquesta nit s'han atorgat els Premis Butaca, els premis teatrals que decideixen els espectadors per votació popular. Uns premis força coherents, en aquesta edició, perquè han anat a parar als espectacles que han tingut un gran èxit de públic. Els muntatges "Agost" i "Coses que dèiem avui" han estat els més guardonats. "Agost" -la tragicomèdia dirigida per Sergi Belbel que el TNC reposarà l'any que ve- ha recollit tres dels sis premis als quals optava i "Coses que dèiem avui", produïda per la Sala Beckett i el Festival Grec de Barcelona, s'ha endut tres Butaques més.

RedaccióActualitzat
Ni els Oscars, ni els Tony, però, assumida la modèstia, poden presumir de ser els més democràtics, perquè els tria el públic, i els més esperats pels professionals del teatre del país. Uns professionals que la temporada passada van estar especialment encertats: van fer anar més de dos milions i mig d'espectadors al teatre i alguns espectacles encara van deixar gent fora. És el cas d'"Agost", la imponent casa que va plantar el TNC a la Sala Gran, i de "Coses que dèiem avui", el muntatge de la família de Julio Manrique que de la Sala Beckett va saltar a la Villarroel fent ple cada nit. Partien com a favorits amb sis nominacions i van empatar a tres repartint-se el ferro fort de la nit: per "Agost", millor muntatge, escenografia i actriu, amb la infal·lible Anna Lizaran.

"Coses que dèiem avui" farà el salt a Madrid i els tres guardons confirmen la bona química del públic amb l'estil i els actors de Manrique: millor muntatge de petit format i director i actor de repartiment per al sorprenent Oriol Guinart.


"La Nit de Sant Joan", de Dagoll Dago
m, i el ratolí Geronimo Stilton d'Àngel Llàcer i Manu Guix s'enduien també tres Butaques cadascun. La millor dansa era la de Cesc Gelabert a "Belmonte", el millor actor, Pere Arquillué per l'intens monòleg "Primer amor", i el Butaca d'honor, per a un artista de la càmera, el fotògraf de teatre Ros Ribas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut