Exemplars decomissats de galls salvatges (ACN)
Canejan

Agents rurals decomissen 40 galls salvatges dissecats a la Vall d'Aran

La investigació va començar després de veure fotos d'exemplars d'aquesta espècie protegida en els anuncis a internet d'una casa que es volia llogar

Actualitzat

Agents Rurals, amb la col·laboració dels Agents deth Mièi Ambient del Conselh Generau d'Aran, han decomissat una quarantena de galls salvatges dissecats que tenia un particular en una casa de Canejan. A més dels galls salvatges, al domicili també hi havia exemplars dissecats d'altres espècies protegides.

Els animals dissecats estaran sota custòdia dels agents fins que el propietari en pugui acreditar la procedència legal. Ara s'investiga la documentació i els precintes que ha aportat el propietari i quin és l'origen geogràfic dels animals.

L'actuació es va iniciar després que el Conselh Generau d'Aran alertés els Agents Rurals que en l'anunci a internet d'una casa en lloguer hi apareixien fotos amb una gran vitrina plena d'exemplars dissecats de gall salvatge ("Tetrao urogallus").

Aquest animal és una espècie estrictament protegida a Catalunya des de l'any 1979. Els exemplars que queden al Pirineu es troben en una situació vulnerable, i els que queden a la serralada Cantàbrica estan en greu perill d'extinció. Els galls salvatges només es poden caçar de forma legal en alguns països de l'Est d'Europa com ara Romania. Una ordre de la Generalitat valora econòmicament cada gall salvatge en uns 1.800 euros.

La seva tinença pot constituir un presumpte delicte contra la fauna, castigat amb pena de presó de 6 mesos a 2 anys. La possessió també constitueix una infracció administrativa molt greu de la llei de protecció dels animals, que se sanciona amb multa de 2.001 a 20.000 euros.

 

Anar al contingut