Falset

Agents rurals capturen porcs vietnamites hibridats amb porcs senglars

Agents rurals de Falset capturen i sacrifiquen un grup de 12 porcs vietnamites que s'havien hibridat amb porcs senglars autòctons

RedaccióActualitzat

Arran de les queixes dels propietaris de finques agrícoles de Falset, els agents rurals han investigat els danys que animals sense identificar havien provocat en els conreus de la zona.

Per sorpresa dels agents, la investigació va demostrar que aquests danys no els havien causat porcs senglars. Els causants eren 12 porcs vietnamites hibridats amb porc senglar que es trobaven lliures i sense control per aquest indret del Priorat.

El grup estava format per una femella adulta de porc vietnamita que es va escapar d'una finca particular i la resta, 11 exemplars de diverses mides, sexes i edats, serien fills seus. Un ramat format per diferents generacions de porcs vietnamites hibridats amb el porc senglar autòcton de la zona.

Després d'efectuar el seguiment i control d'aquest porcs, els Agents Rurals van aconseguir capturar-los i introduir-los en un tancat fins a trobar si eren propietat d'algú. Atès que la propietària del ramat de porcs no disposava de cap tancat en condicions idònies per tenir-los controlats, i a petició seva, els agents rurals van sacrificar la totalitat d'exemplars.

Els agents rurals justifiquen l'actuació perquè existien danys en conreus agrícoles i un important risc per al medi natural. A més, les hibridacions que ja s'havien produït poden suposar un perill per a les poblacions del porc senglar autòcton.

Els porcs vietnamites es van posar de moda fa uns quants anys com a animal domèstic. El fet de ser de mida reduïda i de gran intel·ligència els feia ser candidats idonis per convertir-se en mascota de persones amb ànsia d'exclusivitat. A TV3, la sèrie "Porca Misèria" va popularitzar aquests animals al nostre país. Passats els anys, però, molts d'aquests propietaris s'han cansat de tan peculiars mascotes i els han abandonat.

 

Anar al contingut