Un cartell d'Aigües de Barcelona, Agbar
Un cartell d'Aigües de Barcelona, Agbar
Barcelona

Agbar exigirà 1.000 milions si es remunicipalitza l'aigua de Barcelona

L'Ajuntament està fent els seus propis càlculs que, previsiblement, seran molt menors, en un conflicte que hauran d'acabar resolent els tribunals

RedaccióActualitzat

Mil milions d'euros. Aquest és el preu que posa l'empresa Aigües de Barcelona, Agbar, propietat del grup francès Suez, si l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana volen quedar-se amb el servei d'aigua potable i, de retruc, les potabilitzadores i els més de 500 quilòmetres de canonades.

Segons han confirmat a TV3 fonts de l'empresa, la meitat serien per pagar aquests actius, i la resta, per compensar l'empresa pel que diuen que deixarà de guanyar si s'anul·la el contracte, que havia d'acabar el 2047. Francesc Sibina, president de la cambra de concessionaris, CCIES, ho justifica així:

"La llei diu que si per causa de força major ha d'interrompre aquest contracte, s'indemnitzarà al concessionari. I què farà qualsevol concessionari al qual s'interrompi el servei? Demanar que es compleixi el contracte, res més."

 

 

De moment, l'Ajuntament de Barcelona està fent els seus propis càlculs i espera tenir, en els pròxims mesos, una primera estimació dels diners que li costaria. Per la seva banda, Míriam Planas, de la plataforma Aigua és Vida, considera que l'empresa ja ha tingut molts beneficis:

 "Creiem que caldria primer de tot auditar i saber quins són els beneficis que s'han endut durant tot aquests anys, perquè ara mateix estem parlant de 39 milions de beneficis anuals i d'un canon de coneixement de 10 milions anuals d'euros."

Ara per ara, l'aigua metropolitana la gestiona una empresa mixta que controla Agbar i que va aconseguir el contracte sense concurs durant el govern municipal de Xavier Trias. Però l'última paraula la tindran els tribunals. Si anul·len aquesta adjudicació, l'actual consistori tindrà més arguments per cancel·lar el contracte pagant menys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut