Girona

Aficionats i professionals de la gastronomia es troben al Fòrum Gastronòmic de Girona

Comença la quarta edició del Fòrum Gastronòmic de Girona des de diumenge fins al proper dimarts. Carme Ruscalleda i el xef peruà Gastón Acúrio són dos dels protagonistes de les sessions d'aquest dilluns.

RedaccióActualitzat
La quarta edició del Fòrum Gastronòmic de Girona acull els talents espanyols de l'àmbit culinari des de diumenge fins al proper dimarts. L'edició d'enguany ha comptat amb presentacions obertes al públic aficionat de la gastronomia durant la jornada de diumenge, que ha estat un èxit, i d'altres reservades per a professionals de dilluns a dimarts. Segons ha declarat Pep Palau, un dels directors del certamen: "Hem trencat aquest esquema (...) massa tancat, de diferenciar entre públic que era professional i el que no ho era, pesem que el fòrum és per a tots els amants de la gastronomia."

L'esdeveniment, que té lloc al Palau de Fires i Congressos de Girona, va quedar inaugurat amb la presència del conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Diputació provincial, Joan Giraut.

L'esdeveniment més important de la cuina catalana i un dels més importants d'Espanya acollirà més de tres-cents expositors. El tema que ocupa l'edició d'aquest any és la terra i, per tant, les sessions giraran entorn les mirades dels cuiners cap a la terra. Es tractaran temes com l'agricultura biodinàmica i ecològica, la pesca sostenible, els productes de quilòmetre zero, productes que arriben per proveïment, cultiu propi i de mans d'un proveïdor de confiança.

Entre els participants destaquen els noms dels germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, el prestigiós cuiner peruà Gastón Acurio, els gallecs Pepe Solla, Xosé Cannas i Marcelo Tejedor, els germans Sergio i Javier Torres, Paco Pérez o el Col·lectiu 21 Brix.

Durant el fòrum tindran lloc tot un seguit d'actes i ponències com per exemple la presentació de les aplicacions de la gastronomia del cafè de la mà d'un dels germans Roca, Jordi Roca o la presentació del nou projecte dels germans Roca, que s'anomena "Somni" i reuneix arts plàstiques entorn la cuina, que va tenir lloc diumenge i va ser un gran èxit.

A l'edició d'enguany el Fòrum Gastronòmic organitza activitats pioneres com tallers o demostracions de cuina, que tindrà lloc de manera alternativa a Catalunya, Galícia o Santiago de Compostel·la. A més, durant el fòrum s'ha fet públic el Premi a Cuiner de l'Any que premia el xef català més destacat i que enguany s'ha endut Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega. Durant aquests tres dies també tindrà lloc la semifinal del World Chocolate Master, on s'escollirà el representant espanyol a la final d'aquest concurs internacional.

Carme Ruscalleda i el xef peruà Gastón Acúrio són dos dels protagonistes de les sessions d'aquest dilluns. La majoria de tallers que ofereixen els cuiners més destacats tenen preus que oscil·len entre els 20 i 25 euros i ja estan complets.


Anar al contingut