Buenos Aires

Aerolíneas Argentinas reprenen tots els vols

Aerolíneas Argentinas ha començat a reprendre les operacions dels vols, tant nacionals com internacionals. Segons la mateixa companyia, el conflicte laboral amb els sindicats ja ha quedat solucionat. Fa unes hores la renúncia del gerent d'operacions ha portat a una aturada per garantir la seguretat. Tot i que la situació comença a normalitzar-se a l'aeroport de Buenos Aires, continuen els nervis i la incertesa.

Actualitzat

L'Associació de Pilots de Línies Aèries de l'Argentina havia justificat la suspensió de tots els vols a conseqüència d'una decisió de la Justícia "de tornar a posar José Luis Bailac com a assistent de línia A-310", cosa que havia provocat que el gerent d'operacions d'Aerolíneas Argentinas, Daniel Riva, presentés la renúncia al càrrec. Segons els pilots, "tenir aquesta gerència respon al compliment dels requisits legals per realitzar operacions de vol" i que, en conseqüència i per raons de seguretat, havien decidit prendre la decissió de suspendre tots els vols.

La suspensió de vols ha deixat centenars de passatgers a terra a l'Aeroparque, l'aperoport de Buenos Aires de vols nacionals, i a l'aeròdrom internacional de Ezeiza. Segons la companyia, l'aturada ha suspès els vols locals que connecten la capital argentina amb Posadas, Bariloche, Mar del Plata, Mendoza i San Pablo.

Desde mitjans de l'any passat, tant Aerolinias Argentinas com les seves filials han tingut nombrosos conflictes per convenis laborals i ajustaments salarials. L'últim conflicte va tenir lloc el febrer passat, quan els pilots d'Austral es van declarar en vaga.

A Madrid, fonts de Marsans han dit que el grup "no té la culpa de la suspensió de tots els vols de la seva filial argentina, perquè la readmissió de José Luis Bailac com a assistent de la línia A-310, amb la qual no està d'acord el sindicat, els ha estat imposada per la justícia argentina".

Amb la reposició d'aquest treballador, acomiadat anteriorment per Marsans, la companyia ha complert amb les resolucions dels tribunals argentins, que s'han decidit en contra de l'acomiadament.

Anar al contingut