Imatge d'arxiu d'una torre de control (Foto: Reuters)
Es garantirà el servei mentre duri la negociació del conveni col·lectiu. (Foto: Reuters)
Madrid

Aena i els controladors pacten designar un àrbitre per tancar el conveni

El gestor aeroportuari Aena i el sindicat de controladors aeris USCA han acordat designar un àrbitre abans del 12 de gener al qual sotmetran les discrepàncies que surtin en la negociació del conveni col·lectiu. El criteri de l'àrbitre l'hauran d'acatar les dues parts en tots els seus termes i serà de compliment obligat. En un comunicat, Aena recorda que el termini per concloure la negociació del conveni serà el 31 de gener del 2011, i "si passat aquest dia persisteixen les discrepàncies, actuarà l'àrbitre decidit prèviament". A més, han acordat "garantir la normalitat en la prestació del servei i establir un clima de col·laboració i pau social".

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, va assegurar al Congrés dels Diputats el 14 de desembre que si el 31 de gener no s'ha arribat a un acord adoptaria altres decisions "en relació amb la negociació col·lectiva".

Segons el procediment de negociació tancat avui per les parts, en cas de no arribar a un compromís sobre el nomenament de l'àrbitre les negociacions del conveni es donaran per acabades el 12 de gener. Però si compleixen els seus objectius i són capaços de consensuar un nom, després se subscriurà un compromís en el qual constaran qüestions concretes sobre les quals s'haurà de pronunciar el laude arbitral, i el termini per dictar-lo.

Quatre dies després d'haver reprès les converses, les dues parts s'han compromès a negociar durant tot aquest període "de bona fe" i "garantir la plena normalitat en la prestació del servei per la totalitat dels controladors aeris".
Anar al contingut