Barcelona

Aena, direcció i comitè d'Eulen es tornen a reunir avui per la vaga a l'aeroport

L'operador aeroportuari ha pressionat per aconseguir reactivar la negociació després que l'empresa volia esperar fins dimarts

RedaccióActualitzat

Els treballadors i la direcció d'Eulen es donaran una tercera oportunitat. Després de dues reunions fallides aquest divendres, a les deu d'aquest matí es tornaran a trobar per continuar negociant. La reunió és la resposta a les pressions d'Aena, que ha demanat a les dues parts que tornin a obrir les converses.

L'operador aeroportuari ha sortit al pas del fracàs de la negociació aquest dissabte. Aena ha fet saber que considerava que no es podia esperar fins dimarts de la setmana que ve per resoldre el conflicte entre els empleats i l'empresa Eulen. Aquesta era la intenció de l'empresa, que va tancar les negociacions assegurant que necessitava temps per donar una resposta als treballadors.

Aena ha reclamat a empleats i direcció que intentin solucionar el conflicte "per evitar més molèsties als usuaris". I s'hi han posat. Les dues parts es trobaran aquest diumenge al Departament de Treball de la Generalitat cap a les deu del matí. 

La trobada coincideix amb un nou dia de vaga. A primera hora del matí, la vaga del servei de seguretat de l'aeroport no s'ha fet notar, però alguns usuaris han explicat que sí s'han fet cues de matinada per la previsió amb que han actuat molts usuaris, que han seguit el consell de les companyies aèries i han arribat a l'aeroport amb moltes hores d'antelació.

Les pròximes aturades parcials estan convocades per demà diumenge dia 6 i els dies 7, 11 i 13 d'agost, mentre que a partir del dia 14 la plantilla intensificarà la seva protesta i durà a terme una vaga indefinida de 24 hores.

 

 

Pendents de "la qüestió salarial"

Després de la reunió de mediació que es va fer divendres al Departament de Treball, que va durar més de dotze hores, l'únic escull pendent de desencallar-se és la "qüestió salarial".

La concreció econòmica que l'empresa va posar sobre la taula suposava un increment de 0,18 euros a l'hora, que es tradueix en un increment salarial d'1,44 euros al dia. El comitè d'empresa va tombar aquesta proposta en considerar-la ''totalment insuficient''.

Els treballadors demanen un increment salarial del 30%, però l'empresa ho veu inassumible i ha ofert un augment del 3%.

Divendres de cues i indignació.

Divendres, primer dia d'aturades convocades al Prat, l'aeroport va viure una jornada de caos, especialment al matí, quan els passatgers van haver de fer cues de més d'una hora i mitja per passar els controls de seguretat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut