San Francisco

Adobe treu una versió gratuïta del Photoshop

S'amplia l'oferta d'edició digital d'imatges online amb un gran competidor. Adobe s'apunta a la tendència imparable de les aplicacions web i ofereix una versió del seu producte més popular per internet. Es diu Photoshop Express, es pot utilitzar directament per internet i és més senzill de fer anar que el Photoshop professional. Només cal donar-se d'alta, pujar les imatges i utilitzar un seguit d'eines senzilles comunes amb la versió instal·lable i de pagament del Photoshop. L'empresa ofereix fins a 2 GB d'imatges i l'opció de compartir fotos a la xarxa.

Actualitzat

L'empresa nord-americana de software Adobe ha llaçat una versió gratuïta del conegut programa de tractament d'imatges Photoshop. Es tracta d'un programari basat en la xarxa que funciona amb qualsevol navegador i sistema operatiu. De disseny atractiu i senzill, espera poder introduir més usuaris en el món del retoc fotogràfic alhora que aposta per serveis de web social com poder compartir imatges.

Segons la companyia, el Photoshop Express "permet que tothom que faci una fotografia digital pugui aconseguir amb facilitat els resultats d'alt impacte que han fet famós Adobe". El programa és de franc, però Adobe espera que molts usuaris s'animin a adquirir la versió professional, que costa 99 dòlars, o fins i tot la versió per subscripció de Photoshop Express que arribarà en breu.

Veus crítiques

El pas que ha donat Adobe no ha convençut a tohtom. Hi ha un element que inquieta els internautes. En la llicència d'us del producte, l'empresa inclou una clàusula qu especifica que l'usuari cedeix els drets de les imatges que apareixen en els apartats públics de la web. És a dir, els drets d'aquelles fotografies del servei que són accesibles per tots els usuaris d'internet passen a formar part de l'empresa que les pot distribuir i lucrar-se. Aquest punt podria impedir que el servei es popularitzés tant com els seus competidors, com Flickr i Picnik, que no canvien la titularitat dels drets d'autor de les fotos.

Un camí imparable

El programari gratuït basat en internet és cada vegada més popular en el sector i és ofert per tot tipus de companyies, de Google a Microsoft. De fet, la tendència és a augmentar el nombre d'aplicacions que es poden utilitzar sense tenir instal·lat el software a l'ordinador.

Anar al contingut