Roger Español, amb l'ull esquerra amputat per una pilota de goma (ACN)
Roger Español, amb l'ull esquerra amputat per una pilota de goma (ACN)
Barcelona

Admesa la querella de Roger Español, que va perdre l'ull per una pilota de goma l'1-O

La Policia Nacional haurà d'informar sobre l'ús de les pilotes de goma i el material que van utilitzar durant el referèndum

RedaccióActualitzat

El Jutjat Número 7 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de Roger Español contra la Policia Nacional per les càrregues de l'1 d'Octubre. Español va perdre la visió d'un ull per l'impacte d'una pilota de goma durant el referèndum. La policia espanyola haurà d'informar sobre el material que va utilitzar durant aquell dia. També haurà d'entregar una còpia de les comunicacions entre el centre de comandaments i els agents que van actuar l'1-O.

El jutge accepta la querella presentada per Roger Español per un delicte contra la integritat moral i de lesions, i es dirigeix contra els agents de la Policia Nacional i els comandaments que van dirigir els operatius. A més d'informar del material que van fer servir, el Cos Nacional de Policia també haurà d'especificar la identificació de les furgonetes.

Quan va presentar la querella, ja fa més de tres mesos, Roger Español va dir que volia ser "l'últim ferit per bala de goma a l'estat". També va reclamar que la seva lluita hauria de servir perquè la prohibició de les bales de goma arribi a tot Espanya. A Catalunya van quedar prohibides el 30 d'abril del 2014, una prohibició que només afectava el cos de Mossos d'Esquadra.

 

Admesa a tràmit la querella de Roger Español per l'1-O by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut