Barcelona

ADIF reforçarà les mesures de control a les obres de l'AVE a l'entorn de Barcelona després d'una nova avaria

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha anunciat que reforçarà les mesures de control i prevenció de les obres de construcció de la línia de l'AVE a l'entorn de Barcelona. L'objectiu és evitar noves incidències en el servei ferroviari, que aquesta setmana ha patit retards destacats durant quatre dies consecutius, l'últim avui mateix. L'ens encarregat de la gestió d'infraestructures ha assegurat, però, que aquest reajustament no comportarà en cap cas retards en la conclusió de les obres del tren de gran velocitat.

Actualitzat
Una nova avaria en el sistema de senyalització d'accés a l'estació de Renfe de Barcelona-Sants, registrada cap a dos quarts d'una, ha provocat retards de més de vint minuts en els trens de rodalies i de mitjana distància. Una màquina excavadora que treballava a les obres de l'AVE ha tallat un cable de comunicacions i ha deixat sense semàfors l'estació. L'avaria s'ha originat en el tram de la via que uneix Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, per la qual passen les línies 1, 3, 4 i 7 de rodalies. El problema s'ha solucionat cap a les dues del migdia tot i que els retards han continuat afectant els passatgers una bona estona més.

És el quart dia consecutiu d'incidències en el servei ferroviari. Dimarts i dimecres l'origen de l'avaria va ser el mateix d'avui mentre que dijous va ser a causa d'un error mecànic en un tren Euromed Barcelona-Alacant al Prat de Llobregat.

Després d'aquesta cadena d'avaries en una mateixa setmana, que ha afectat milers de viatgers, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha informat que reforçarà les mesures de control i prevenció de les obres de la línia de l'AVE a l'entorn de Barcelona per evitar noves incidències.

El coordinador de les obres de l'AVE a Catalunya, Jordi Prat, ha explicat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que els operaris que treballen en aquestes obres ho fan en un corredor molt estret, d'uns sis metres d'ample, i amb maquinària pesant, cosa que provoca que hi hagi incidències en els cables de comunicacions que garanteixen la seguretat de la circulació.
Anar al contingut