Passatgers pujant en un tren de Rodalies (ACN)
Passatgers pujant en un tren de Rodalies (ACN)
Centelles

Adif presentarà denúncia per l'acte vandàlic que ha afectat la circulació de l'R3

La presència d'un cable damunt de la catenària, al terme municipal de Tagamanent, ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Centelles i les Franqueses del Vallès

Actualitzat

Adif ha anunciat que denunciarà l'acte vandàlic que aquest dimarts ha afectat la circulació de trens de la línia R3, entre Barcelona i Puigcerdà. A dos quarts de nou del matí s'ha detectat una falta de tensió a la línia per la presència d'un cable damunt de la catenària. Tècnics d'Adif desplaçats al lloc dels fets han verificat que el cable s'havia llançat intencionadament i han descartat que fos una caiguda accidental.

El cable, d'acer i d'una longitud d'aproximadament 12 metres, estava amuntegat per instal·lar-se a la malla de protecció prop de la via, en una zona despoblada al terme municipal de Tagamanent, on Adif està duent a terme tasques d'acondicionament. El gestor de la infraestructura ferroviària indica que el d'aquest dimarts no és el primer acte d'aquestes característiques a la zona: el 28 de maig va passar un episodi similar per la presència d'obstacles a la via, pel qual ja va presentar denúncia.

Interrupció de 45 minuts

La línia R3 de Rodalies ha quedat interrompuda entre Centelles i les Franqueses del Vallès durant tres quarts d'hora per la presència d'un objecte a la catenària. La falta de tensió s'ha detectat a dos quarts de nou del matí i, un cop els tècnics d'Adif han retirat el cable, la circulació s'ha restablert cap a un quart de deu. La interrupció de la circulació ha generat retards de fins a 55 minuts i ha afectat un total de 19 trens.

També aquest dimarts, una altra incidència entre Tarragona i Mont-roig del Camp ha causat retards de fins a 30 minuts a les línies R16 i RT2 de Rodalies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut