Barcelona

Adif no licitarà ni adjudicarà nous trams a Barcelona fins que es resolguin les incidències a Rodalies

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha anunciat que fins que no es resolguin les incidències a Rodalies, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) no adjudicarà les obres del túnel de l'AVE que enllaçarà les estacions de Sants i Sagrera, ni tampoc licitarà el tram que va de la Sagrera al nus de la Trinitat. "El màxim interès que tenim té a veure amb el que està passant a Rodalies", ha dit Morlán, que és partidari d'anar "pas a pas".

Actualitzat

Víctor Morlán ha afirmat que, ara per ara, el servei de Rodalies té una atenció "prioritària" per part del Ministeri de Foment. En conseqüència, per tant, "els altres temes passen a segon lloc, perquè la prioritat és una altra". El "número 2" del ministeri ha assenyalat que no és "partidari de cap data, però sí de començar" les adjudicacions i les licitacions de nous trams de l'AVE "com més aviat millor".

Tant el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, com l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, consideren "raonable" la decisió de Foment.

D'altra banda, la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat ha aprovat encarregar a Adif la realització d'obres ferroviàries i urbanístiques en el tram Sagrera-Nus de la Trinitat per un total de 375,5 milions d'euros. D'aquesta manera, tot el tram que enllaça Barcelona amb la frontera francesa està en obres o bé en fase de licitació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut