Yahoo Messenger va entrar en servei el 1998
Yahoo Messenger va entrar en servei el 1998

Adeu a Yahoo Messenger

L'aplicació de missatgeria instantània tanca avui després de 20 anys

Actualitzat

Yahoo Messenger desapareix a partir d'avui. L'aplicació de missatgeria instantània tanca de manera oficial després de 20 anys de servei. La nova companyia propietària de Yahoo, l'empresa nord-americana Oath, ha decidit no mantenir més el xat, que funcionava des de 1998.

L'aplicació havia arribat a ser una de les més potents del mercat, rival de Windows Live Messenger, que ja va abandonar l'operativitat el 2014.

El professor d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya César Córcoles ens explica les causes del tancament.

"El principal problema és que són aplicacions molt difícils de monetitzar. És molt difícil aconseguir ingressos i que una empresa pugui rendibilitzar l'aplicació encara que tingui desenes de milions d'ususaris."

L'auge d'aplicacions com Whatsapp, Telegram o Facebook Messenger també han accelerat el tancament de Yahoo-Messenger, tot i que Oath no ha comunicat les raons concretes d'aquesta decisió.

Els usuaris fidels a Yahoo podran passar a una nova aplicació anomenada Squirrel, que ja està en fase de proves, tot i que, segons Córcoles, aquesta no és la solució més adient. 

I què passarà amb el contingut dels usuaris? 

Les converses i els historials de missatges dels usuaris del xat Yahoo-Messenger es podran descarregar i afegir-los a la nova plataforma.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut