Adéu a l'últim cap de setmana atípic

Actualitzat
Ja s'ha acabat el cap de setmana, i amb ell el mal temps que ens ha portat pluges intenses i temperatures baixes.

Som gairebé a mitjans de juny i el temps de l'últim cap de setmana no ha fet honor al temps clàssic d'aquesta època. La jaqueta, les botes d'aigua i el paraigua han estat imprescindibles en una combinació de pluja i de fresca en el mateix cap de setmana.

Dissabte, una línia d'inestabilitat va travessar Catalunya de sud a nord, amb xàfecs intensos i fort aparell elèctric. Les tempestes de dissabte van descarregar un total de 5.100 llamps a Catalunya, dels quals 1.300 van tocar terra. Les pluges van acumular 67 mm a Ulldecona, 61 mm a Mas de Barberans, 42 mm a Montblanc i 40 mm a Òdena i Castellbisbal. Unes precipitacions destacables per la seva intensitat, amb més d'un litre per minut i que van desembocar en inundacions. Però el fenomen més important del cap de setmana va ser el tornado del Pla de Santa Maria: en aquest enllaç en podreu veure les imatges, captades per un videoaficionat.

Diumenge, més que les precipitacions, la notícia la van portar les temperatures baixes, sobretot les màximes. Aquí us presentem algunes màximes i la comparativa amb les màximes habituals per aquestes dates. Com podeu observar, la diferència és molt accentuada. Jordi Lucea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut