Madrid / Barcelona

Adecco crea una borsa de treball flexible per a dones de mitjana edat amb obligacions familiars

No és gens fàcil per a dones d'edat mitjana trobar feina, i menys una feina que s'adapti a la seva vida si són, per exemple, mares de família nombrosa. Ara, la Fundació Adecco ha posat en marxa un programa per a aquest perfil de mares. Uns cursos de formació i una borsa de treball que tinguin en compte les seves necessitats i els seus horaris. El pla fa pocs mesos que s'ha posat en marxa i ja s'hi han apuntat 9.000 dones a tot l'Estat.

Actualitzat
Cada dia, després de treballar, a les 4 de la tarda, una mare es troba a la porta de la llar d'infants amb les seves filles. Un privilegi que no tenen gaires dones, amb horaris de feina que sovint s'allarguen més enllà de les 5. Ana Boco, com la majoria de mares de família nombrosa, va trigar mesos a trobar una feina que li permetés, també, fer-se càrrec de les nenes. És auxiliar de geriatria i a la majoria de residències li exigien 40 hores setmanals, combinades en torns de 12 hores.

Ara treballa set hores al dia i caps de setmana alterns. I, quan les nenes es posen malaltes, li faciliten que es canviï el torn. Va aconseguir la feina a través d'un pla gratuït per a mares de família nombrosa de la Fundació Adecco, on ara fan el seguiment del seu cas. Aquí assessoren les dones perquè es formin correctament i busquin les feines més adequades, però també convencen els empresaris que els ofereixin flexibilitat horària perquè, a la llarga, surt a compte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut