Ada Colau durant el ple extraordinari d'aquest divendres (EFE)
Ada Colau durant el ple extraordinari d'aquest divendres (EFE)
Barcelona

Ada Colau perd la qüestió de confiança sobre els pressupostos de Barcelona

La resta de grups tenen un mes per acordar un candidat a alcalde i uns comptes alternatius, i, si no ho concreten, els pressupostos quedaran aprovats de manera automàtica

RedaccióActualitzat

L'oposició ha deixat sola Ada Colau, que ha perdut la qüestió de confiança sobre els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona. En el ple extraordinari d'aquest matí, Colau només ha obtingut el suport dels 11 regidors de Barcelona en Comú.

A partir d'ara, si en el termini d'un mes l'oposició no és capaç de trobar un altre candidat, els pressupostos de l'equip de Colau quedaran aprovats automàticament. És el segon any consecutiu que s'ha de recórrer a aquesta via per tirar endavant els comptes.

Durant el debat hi ha hagut diferents referències a la pèrdua de confiança de la qual parlava aquest dijous el màxim responsable del Mobile World Congress, John Hoffman. N'ha parlat, per exemple, Alfred Bosch, d'ERC: "Ahir, el senyor Hoffman va guanyar de manera aclaparadora i per golejada la seva moció de confiança. Vostè avui perdrà la seva."

L'alcaldessa ha desafiat la resta de grups a presentar una alternativa de govern:

"Han parlat tots vostès des de diferents posicions. Han parlat molt de diàlegs, d'acords de ciutat... Doncs ara tenen vostès el repte d'aconseguir un acord i un diàleg que faci possible un govern alternatiu, ja que, segons vostès, ara mateix el nostre govern és dolent per a la ciutat."

S'obre ara un període de 30 dies perquè l'oposició hi trobi una solució. Si no s'arriba a cap alternativa, Ada Colau podrà continuar al capdavant del consistori fins al final del seu mandat, amb els pressupostos aprovats via decret.

Divendres passat, el ple va tombar els comptes. El PDeCAT i Esquerra Republicana es van abstenir, mentre que el PSC, exsoci de govern de Colau, hi va votar en contra, com també el PP, Ciutadans, la CUP i el regidor no adscrit de Demòcrates. PSC i Barcelona en Comú van trencar el pacte de govern el novembre passat després que els socialistes donessin suport a l'aplicació del 155 a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut