L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
Bogotà

Ada Colau, nova copresidenta de la principal xarxa mundial de ciutats

Barcelona recupera protagonisme en l'escenari internacional i manté la seu de les dues principals associacions mundials

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tindrà una de les sis copresidències de l'organització Ciutats i Governs Locals Units, la principal xarxa mundial de ciutats. Colau va ser escollida copresidenta en la reunió que l'organització municipalista ha fet aquest cap de setmana a Bogotà.

La xarxa la presidirà Parks Tau, president de l'associació de municipis de Sud-àfrica SALGA, que es va imposar a l'alcalde de la ciutat russa de Kazan.

La resta de copresidències són per a les ciutats franceses d'Estrasburg i París, la turca Konya, la xinesa Guangzhou i l'equatoriana Quito.

L'organització Ciutats i Governs Locals Units està formada per més de mil ciutats de 127 països i els seus membres representen més de la meitat de la població mundial.

La copresidència de l'alcaldessa de Barcelona respon a la voluntat de posicionar la capital catalana en l'escena internacional.

En aquesta mateixa línia s'emmarca la participació de l'alcaldessa a Habitat 3, la conferència de les Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible, que comença demà a Quito, a l'Equador.

Ada Colau ha defensat, des de Bogotà, que les ciutats facin sentir la seva veu davant dels governs:

"El que no pot ser és que, per exemple, els estats acordin combatre la contaminació i fer una aposta més ferma pel transport públic i que després el govern espanyol ens redueixi a la meitat el finançament al transport públic, que és el que ens ha passat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Anar al contingut