Barcelona

Ada Colau insisteix que el govern ha d'aclarir per què va aplicar la DUI

L'endemà d'haver trencat amb el PSC al govern de l'Ajuntament, l'alcaldessa nega que s'hagi decantat pels independentistes, i diu que el motiu de la ruptura és el suport dels socialistes al 155

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es mostra solidària amb els membres del govern a la presó però, alhora, afirma que, un cop siguin lliures, els ciutadans es mereixen una explicació de per què es va arribar a aquesta situació, amb l'aplicació de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Ho ha reclamat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

 

"La consellera Ponsatí deia aquest diumenge que no estaven preparats per fer el que van fer. Home!, jo crec que és lògic que amb les gravíssimes conseqüències que ha tingut aquesta decisió, el mínim que hem de podem dir és que responguin políticament. No volem que responguin penalment perquè estem convençuts que això no es resol per la via judicial, però políticament sí que tenim dret a demanar explicacions."

 

Pel que fa al trencament amb el PSC al govern de l'Ajuntament, Colau ha negat les acusacions del PP en el sentit que Barcelona en Comú s'ha decantat cap als independentistes i ha reiterat que el motiu ha estat que els socialistes van donar suport a la implantació de l'article 155 de la Constitució espanyola:

 

"Crec que ningú té dubtes perquè hem pres aquesta decisió, que és en clau democràtica, que precisament volem defugir al frontisme. Nosaltres hem dit sempre que ni DUI ni 155. I la decisió és coherent amb això perquè el Partit Socialista, malauradament, s'ha alineat amb el 155 de forma rotunda"

 

"Si el PSC hagués fet la consulta a les bases sobre donar suport o no al 155, no estaríem en el punt en què estem", ha dit l'alcaldessa, que ha assegurat que aquest mateix dilluns es trobarà amb Jaume Collboni per col·laborar amb acords puntuals.

Ada Colau també ha assegurat a RAC1 que la celebració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (Mobile World Congress) a la capital catalana està garantida "almenys" fins al 2023, encara que ha reconegut que hi ha "certa preocupació" per la situació política catalana.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut