Xavier Domènech amb Ada Colau. ACN
Barcelona

Ada Colau: "Hem de guanyar sobirania en tots els fronts i ho hem de fer ja"

Comença el procés participatiu d'Un País en Comú per triar els òrgans directius del nou partit

RedaccióActualitzat

El diputat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha presentat la seva candidatura a liderar el nou partit que s'ha de constituir dissabte que ve.

Després que el líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachín, va decidir retirar-se del procés participatiu, Domènech ha assegurat que la seva llista és diversa i que està disposat a integrar altres candidatures si guanya. 

En la presentació de la candidatura de Xavier Domènech, la líder dels comuns, Ada Colau, ha fet referència a la necessitat d'un referèndum a Catalunya que desencalli la situació política:

"Sabem que hem de guanyar i aconquerir sobirania. Sabem que la relació amb l'Estat ara mateix està absolutament bloquejada. També hem dit que no podem esperar, que hem de guanyar sobirania en tots els fronts i ho volen fer ja".

 

Aquest dissabte ha començat el procés participatiu d'Un País en Comú, les votacions per escollir els òrgans directius de la nova formació d'esquerres impulsada pels comuns.

La confluència dels comuns a Catalunya, impulsada per Ada Colau, decidirà com es presentarà a les pròximes eleccions al Parlament.

De moment hi ha més de 6.000 inscrits, que podran votar fins dissabte que ve els òrgans directius del nou partit. En l'assemblea fundacional de dissabte vinent es farà públic qui son els escollits.

Hi ha 8 candidatures a l'executiva, i 21 a la coordinadora nacional del nou partit. La majoria són unipersonals. Però també hi ha llistes obertes, de les quals es pot escollir els noms que es vulgui.

La candidatura que té més possiblitats de ser majoritària és la de Xavier Domènech, pero també les diverses candidatures i llistes no oficialistes de Podem, especialment la de Jéssica Albiach, dissenyada per complementar la candidatura de consens del portaveu al Congrés.

Polèmica amb la direcció de Podem

Les discrepàncies amb la direcció de Podem ha marcat les hores prèvies a l'inici de la votació..

El desafiament de la direcció de Podem als seus socis ha acabat amb la retirada de la candidatura oficialista d'Albano Dante Fachin a la confluència. Però les bases de la formació morada han introduït un gran nombre de candidats a formar part de la direcció del nou partit. Alguns d'ells regidors i diputats en actiu.

El principal cavall de batalla amb el Podem de Fachin és l'obligació d'estar inscrit  a la web d'Un País en Comú, la plataforma que aplega tots els partits que impulsen la confluència. Les inscripcions han de ser verificades i es pot fer de manera telemàtica o presencial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut